Reivindicacions

SICATP INFORMA: REUNIONS AL CONGRÉS_SEGUIM EN LA LLUITA 💪

Companys/es,

Com a part de la nostra estratègia de lluita per l’estabilització del personal temporal de Justícia a Catalunya, que no estabilitzarà per mitjà dels processos de la llei 20/21; continuem amb la ronda de reunions al Congrés dels Diputats, ja que com bé sabeu les del Parlament Català van quedar paralitzades per les eleccions anticipades i ara pendent de formar Govern.

Avui hem mantingut diverses reunions amb els portaveus de la comissió de justícia dels grups parlamentaris de Sumar i del PSOE en el Congrés dels Diputats. La portaveu de Justícia de Sumar és, a més, la presidenta de la comissió de justícia i funció pública.

Al costat del portaveu de justícia del PSOE, Francisco Aranda, ha estat el portaveu de funció pública Juan Carlos Jerez; tots dos són catalans i han demostrat un ampli coneixement de la situació de la funció pública al nostre territori. No tant de la situació del personal de justícia o de la situació en la qual es troba el personal temporal. Hem de dir que la seva actitud ha estat seriosa, professional i gens demagògica, cosa que és d’agrair quan es tracta de reunions amb representants polítics. Els hem traslladat la necessitat d’implementar a la nostra administració, el nou concurs de mèrits que estableix l’art. 217 del RDL 5/2023. Hem insistit en la necessitat de la solució política i legislativa per a aquest problema; que la llei 20/21 pal·liarà en part, però que no solucionarà.

La portaveu de SUMAR coneix profusament la problemàtica de l’abús ja que ha estat en contacte constant amb diferents sindicats i plataformes de personal afectat. Igual que als portaveus del PSOE, li hem explicat com és la situació de justícia; que sorprenentment desconeixien bastant.

Potser el més interessant de les reunions d’avui és la sensació que tots els grups polítics, no sols els dos amb els quals ens hem reunit avui, a més del govern, estan més que preocupats pel que la sentència que es publica demà pugui dir. Són molt conscients que la fallada del TJUE pot dinamitar la ruta que es van traçar amb els processos de la llei 20/21.

Aquestes reunions maratonianes d’avui no han estat les primeres, ni seran les últimes. Seguim en la lluita perquè cap dels nostres companys/es que tenen dret a l’estabilització, perdin el seu lloc de treball.

Reunió 13 de març 2024
Reunió amb Engracia Rivera de SUMAR
Reunió amb Francisco Aranda i Juan Carlos Jerez de PSOE

Ni un pas enrere companys/es 💪, junts/es és com aconseguirem guanyar aquesta lluita que sembla de David contra Goliat; continuarem amb el nostre esperit de lluita fins a aconseguir una solució justa i legal per a tots els nostres companys/as de batalla en els Jutjats.

Des de SICATP CONTINUAREM LLUITANT fins a l’extenuació per tots i cadascun de vosaltres.

A QUÈ ESPERES PER A UNIR-TE A NOSALTRES?

CONTACTA’NS EN

📧  sicatp@sicatp.cat

 

👉Veure totes les reivindicacions

 

Edited: 20.53h

#somjusticiacat

#lluitempelqueesobvi

#seguiremlluitantfinsaveure’tsomriure😀

#niunpasenrerecompanys✊