Altres Reivindicacions

ASIJ CATALUNYA COMUNICA: SENSE NOSALTRES, NI ROIG NI VERMELL NI GRANA NI CARMESÍ M. Hble. President

Companys/es,

El passat 7 de setembre tots/es els/les treballadors/es al servei de l’Administració de Justícia a Catalunya vam rebre un missatge del Molt Honorable President Pere Aragonès en motiu de la nostra festa nacional que se celebra avui, 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya.

Pere Aragonés ens ha dirigit un intent de carta emotiva en la qual ens insta a treballar per un país propi, inclusiu però propi i ens anima a defensar la nostra identitat i llengua, utilitzant-la com una eina sobre la qual fonamentar la nostra identitat i que serveixi com a element vertebrador de l’administració de justícia catalana, havent de ser aquesta un pilar fonamental del nostre futur país.

A nosaltres com a treballadors/es de justícia ens alegra saber que el nostre president juntament amb els nostres responsables polítics vetllen per aquesta administració i ens tinguin en tan alta estima incloent-nos com part dels treballadors/es de Catalunya.

Però…sempre hi ha un però, aquesta idea d’una administració de justícia catalana, pilar fonamental de Catalunya com a país, en el qual la nostra llengua sigui vehicular en justícia, serà impossible sense una defensa real davant els qui són acollits i integrats però que no tenen intenció d’adaptar-se a la nostra cultura; serà un somni impossible sense una defensa real dels treballadors/es, en la seva majoria temporals, que porten anys sostenint-la i que aniran directament al carrer sent substituïts per companys/es, segurament altament qualificats per la seva gran capacitat i poder memorístic i als que el discurs del nostre M. Hble. President, els farà riure perquè en primer lloc ni ho entendran.

Les paraules belles, les grans idees de país, els discursos; estan bé i són necessaris, però res canviarà si es queden en una simple declaració d’intencions, sense accions concretes. Si volem una Justícia en Catalunya, de Catalunya, per a Catalunya en la qual la nostra llengua tingui cabuda i pugui continuar prosperant fins a fer complir l’article 33 del nostre estatut d’autonomia “4. Per a garantir el dret d’opció lingüística, l’Administració de l’Estat situada a Catalunya ha d’acreditar que el personal al seu servei té un nivell de coneixement adequat i suficient de les dues llengües oficials, que ho fa apte per a exercir les funcions pròpies del seu lloc de treball, el primer pas és garantir l’ocupació dels milers de treballadors/es temporals de l’administració de justícia; que la viuen, la treballen, la coneixen i la defensen.

Si els que representen als/ a les treballadors/es són, com porten anys, sindicats que senten i pensen en clau nacional des de madrid, andalucía o qualsevol altre lloc de fora de Catalunya, deixi’ns dir-li Molt Honorable President que ni roig ni vermell ni grana ni carmesí!.

Defensem la diversitat lingüística amb la seva riquesa, aprenguem sobre les diferents realitats lingüístiques del món.

Molt bona Diada Nacional.

Edited 11:42h

#lluitempelqueesobvi

#seguiremlluitantfinsaveure’tsomriure😀

#niunpasenrerecompanys

[apvc_embed type=”customized” border_size=”2″ border_radius=”5″ background_color=”” font_size=”14″ font_style=”” font_color=”” counter_label=”Visits:” today_cnt_label=”Today:” global_cnt_label=”Total:” border_color=”” border_style=”solid” padding=”5″ width=”200″ global=”false” today=”false” current=”true” icon_position=”” widget_template=”None” ]