Info Departament de Justícia Reivindicacions Reunions

ASIJ CATALUNYA COMUNICA: REUNIÓ 25/3 _Mesa de negociació

Companys/es,

Una altra vegada, GRÀCIES 👏 al Departament hem tingut coneixement que el dia 25 de Març hi va haver Mesa de negociació, reunió a la qual com sempre ni se’ns va informar ni se’ns va convidar per a escoltar. Clar, sembla ser que la tercera força sindical a Barcelona en la qual hi ha més de 5.500 treballadors no té dret a res; no obstant això fem resum dels principals temes novedosos de aquesta reunió:

1.- Negociació de les plantilles dels nous òrgans judicials d’Arenys de Mar i Vic: El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 8 d’Arenys de Mar entrarà en funcionament el proper 30 d’abril, mentre que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 6 de Vic té prevista la seva entrada en funcionament el 30 de setembre. La plantilla per cada òrgan és la mateixa que la dels altres òrgans similars del mateix partit judicial:

Partit judicial

Nom de l’òrgan

GPA

TPA

AJ

Arenys de Mar

Jutjat 1a Instància i Instrucció núm. 8

3

5

2

Vic

Jutjat 1a Instància i Instrucció núm. 6

3

4

2

2.- Mesures d’auto-reforç COVID per Jutjats socials i mercantils: es prorroguen les mesures d’auto-reforç (prolongacions de jornada) que es van aprovar pel període de l’1 de desembre de 2020 a 31 de març de 2021. La pròrroga serà fins des de l’1 d’abril fins al 31 de desembre de 2021. Ja s’ha comunicat als LAJ’s dels Jutjats que tenen aprovades les mesures.

3.- Règim de substitucions d’absències de curta durada dels auxilis judicials de Barcelona: en relació amb la Instrucció de la Secretaria de Coordinació Provincial de Barcelona, s’està treballant des del Departament amb la referida Secretaria de Coordinació i el Deganat de Barcelona per cercar millores en el sistema actual que permetin distribuir la càrrega de treball i organitzativa que actualment suposen aquestes substitucions. Un cop s’hagi finalitzat l’anàlisi es valoraran opcions viables i coordinades de modificació del sistema actual.

4.- Actualització dades seguiment teletreball: s’informen de les dades d’autoritzacions de teletreball que posteriorment s’han publicat a la Intranet:

👉https://espai.justicia.gencat.cat/Administracio-justicia/Que-em-cal-saber/Noticies/Pagines/teletreballAJ-26mar%C3%A721.aspx

En relació amb la resolució/ordre de teletreball que està preparant el Ministeri de Justícia, hem de veure com queda el redactat definitiu que s’aprovi, tindrà caràcter bàsic per tot l’Estat però des de Catalunya procurarem aprofitar tots aquells aspectes positius del sistema provisional que hem implementat durant aquests mesos a Catalunya.

5.- Actes de comunicació a centre penitenciari Brians: s’està treballant amb la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, l’establiment d’un sistema de notificacions i comunicacions telemàtiques que permeti reduir o eliminar les sortides a centres penitenciaris. Cal veure quin termini es necessitarà per a la seva implementació i, en cas que s’allargui molt, es plantejaran mesures provisionals.

6.- Instrucció Ministeri de Justícia, de 15 de març, sobre períodes treballats i no cotitzats: s’informa que la Unitat de Nòmines de la Sub-direcció General de Recursos Humans i Econòmics es posarà en contacte amb les persones que s’hagin de jubilar per informar-les dels tràmits a seguir. És la Nota que hem penjat avui 👉 https://catalunya.asij.es/2021/03/29/periodes-no-cotitzats-seguretat-social/

7.- En relació a la pujada del 0,9% aprovat per Llei de Pressupostos Generals de l’Estat: l’increment no es podrà aplicar fins que no es constitueixi el nou Govern (amb efectes retroactius des de gener) així com tampoc la devolució de la paga extra del 2014 del 55% que estava prevista per a enguany i està pendent de fixar data pel mateix motiu

Us mantindrem informats.

Salutacions,

Edited: 21.00h

#EnsEnSortirem💪

#seguiremlluitantfinsaveure’tsomriure😀

[apvc_embed type=”customized” border_size=”2″ border_radius=”5″ background_color=”” font_size=”14″ font_style=”” font_color=”” counter_label=”Visits:” today_cnt_label=”Today:” global_cnt_label=”Total:” border_color=”” border_style=”solid” padding=”5″ width=”200″ global=”false” today=”false” current=”true” icon_position=”” widget_template=”None” ]